Nisan 13, 2012

Bişey dicem. Uyku. Uyku. Uyku.


Uyku. Uyku. Uyku. Bu lanet uyku ne kadar güzel bişey yahu. Gece bi yatıyor insan sabah olmasın diye ne dualar ne süphanekeler okunuyor biliyor musunuz? Çünkü bu uyku yemek gibi değil yemesen olmuyor spor gibi değil yapmasan da olmuyor. Çok garip bişey işte. Son olarak ben uykuyu bazı bölümlere ayırdım siz de bi bakıverin.


Gece saat 9'da yatılıp sabah 8'de kalkılan uyku: Gayet basit. 9'da yatıp 8'de kalkıyorsun. Genelde işe gidenler ve 'hemen yatmalıyım sabah okuluma gitmek için sabırsızlanıyorum' diye bekleyen bebeler bu saatte yatar ve kalkar. Yani hiç bana göre değil.

Gece 1'de yatılıp sabah 6'da kalkılan uyku: İşte o uykudan pek bişey beklemeyin 5 saat uyumuşsun daha gözlerini kapatıp uyumadan sabah olmuştur zaten.

Gece 5'de yatılıp sabah 1,2,3.. 'de kalkılan uyku: İşte en kral uyku bu değil de nedir ya. Böyle bi uyku uyuduktan sonra kalktığınızda eğer saat daha erkense çıkıp gezin dolaşın ama gerçekten akşama kadar uyumuşsanız zıbarıp yatmaya devam edin o günden pek hayır gelmez.

İşten/okuldan gelip yatılan saat 2 ile 5 arası uyku: İşte bu uyku kadar güzeli yok cildin bebek poposu gibi yumuşak oluyor.(yani bende öyle oluyor sadfgh) Böyle sıcacık yataktasın ama gündüz. Kalkıyosun bi salak salak etrafa bakmalar sonra 'ay gündüz uykusuydu bu' diyip gülümseme ve saat daha erken biraz daha yatiyim derken sabahı ediyorsun sanırım yada öyle bişey.

Yemekten sonra o karın tokluğu o sırtı pekliğiyle tabure/sandalye/koltuk gibi yerlerde yapılan şekerleme: İşte en güzel uyku içinde bu da var. Ama yemekten sonra uyunduğu için kilo yapma ihtimali yüksek aman dikkat.

Cuma gecesi yorgun olupta inatla yatmayıp tv karşısında uyuklama: İşte bu uyku da insan deli gibi gözlerini açmak ister çünkü ertesi gün cumartesidir ve öğlene kadar yatıcaksındır o yüzden o gece erken yatılmak istenmez. Ama sonuç olarak saat gece 11'de üstünde pijamalarla tv'de diziler ve talk show devam ederken sen sessizce uykuya dalmışsındır.
                                                                                                  -takoz             

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder